La ofertă

AMPLIFICATOR DE CASTI NUPRIME DAC-10H

NUPRIME DAC-10H

*Livrare gratuita *Deschiderea coletului la livrare *Garantie extinsa *Drept de retur

NUPRIME DAC-10H

(Amplificator de casti)

 NUPRIME DAC-10H este unul dintre primele amplificatoare de casti lansate de fostul brand NuForce, redenumit dupa achizitia de catre compania Optoma, mai bine cunoscuta pentru productia de proiectoare video. Acesta este un DAC all-in-one (preamplificator si amplificator de casti) conceput pentru a se plasa chiar in centrul unei configuratii destul de complexe, prin prisma faptului ca are mai multe intrari decat eram obisnuiti pana acum. 

Va vom oferi, in cele ce urmeaza, un review obiectiv, indrumari catre cel mai bun pret si pareri ale clientilor, pe care ii invitam sa si le exprime in sectiunea de comentarii, din subsolul paginii.

Amplificatorul de casti NUPRIME DAC-10H mi-a atras initial atentia prin iesirea echilibrata, din fata, a castilor, folosind conectorul XLR cu 4 pini – standard pe care toate conexiunile echilibrate ar trebui sa il utilizeze, in opinia mea. Foarte multe DAC-uri si amplificatoare integrate au o mufa pentru casti in fata, dar foarte putine au o iesire cu adevarat echilibrata. Acest amplificator are, de asemenea, o mufa de 1/4″ pentru casti dezechilibrate, ideala pentru a le readuce pe calea ce dreapta. Acest set oarecum neobisnuit, combinat cu respectul acordat ultimului DAC NuForce testat, m-au provocat sa realizez o testare mai ampla, pe care ma bucur ca am facut-o.

NUPRIME DAC-10H m-a impresionat, in primul rand, prin dimensiunile lui. Si aici nu vorbesc despre latime, nici despre inaltime, ci despre adancimea de 38 cm. Multe CD playere full-sized de inalta calitate sau preamplificatoare se opresc undeva la 33 cm, dar acest DAC half-width este mai lung si aproape ca extinde intreaga adancime a rack-ului meu Salamander Archetype 5.0. Nu este chiar o problema acest lucru, poate doar sa incurce putin utilizarea pe desktop-uri. Lasand la o parte aceasta particularitate estetica, amplificatorul NUPRIME DAC-10H arata destul de bine, potrivindu-se excelent cu celelalte dispozitive din set-up-ul meu. Greutatea de 4.8 kg sugereaza ca Nuprime nu face rabat in privinta calitatii constructiei amplificatoarelor sale.

Urmatorul lucru care mi-a captat atentia a fost design-ul interesant al panoului frontal. Toate liniile ascutite, specifice stilului industrial, arata cu siguranta diferit fata de majoritatea componentelor care au trecut in ultimul timp prin rack-ul meu. Totusi, nu am cum sa nu observ ca exista destul de multe similaritati vizuale cu vechiul NuForce DAC-9, dar spre deosebire de acel model cu afisaj LCD destul de evident, NUPRIME DAC-10H opteaza pentru LED-urile distincte care arata detalii precum input selection, volume, incoming sample rate si altele.

Un alt aspect care iese in evidenta este seria de butoane care se intind de-a lungul panoului frontal. Spre deosebire de modelele din seria Home, care avea un aspect minimalist, oferind un singur buton multifunctional si 4 butoane pentru selectarea intrarilor, acest design nou propune cate un buton discret pentru fiecare functie. Acest lucru nu mi se pare tocmai potrivit, intrucat incarca putin din punct de vedere estetic si nu este la fel de intuitiv la atingere, intrucat butoanele nu au asperitati sau diferente de textura. De asemenea, telecomanda inclusa este putin neobisnuita, insa, dupa o zi m-am familiarizat cu ea.

NUPRIME DAC-10H pare sa nu fi preluat de la NuForce vreo particularitate in privinta selectiei chip-urilor. NuPrime merge pe o varianta mainstream, facand o alegere de top prin ESS Saber DAC cuplat cu o intrare USB asincronă XMOS. Aceasta este o combinatie foarte populara, DAC-urile ESS gasindu-se in destul de multe modele de inalta calitate, in timp ce chipset-ul XMOS este una dintre cele mai fiabile solutii pentru USB. NUPRIME DAC-10H poate accepta semnale de pana la 384 kHz pentru PCM sau quad rate pentru DSD, via DSD256. Nu veti gasi prea multe inregistrati, la ora actuala, in aceste formate de inalta calitate, dar este bine sa fiti asigurati pe viitor.

NuPrime mentioneaza ca utilizeaza chip-ul ES9018. Initial, m-am gandit ca este vorba despre originalul ES9018S, care este un DAC cu 8 canale, sumarizat la quad mono. Dupa cateva verificari am inteles de fapt ca chip-ul utilizat este ES9018K2M, acesta fiind un concept mai nou pentru aplicatii cu 2 canale, utilizand, in acelasi timp, un factor de forma mai mic si mai eficient din punct de vedere energetic. Range-ul dinamic este un pas inapoi dar inca excelent ( atinge 127 dB, ES9018S care urca pana la 133 dB). Totusi, ES9018K2M este din ce in ce mai utilizat la DAC-uri noi, in timp ce ES9018S pierde din frecventa. Oricum, diferentele intre ele nu sunt semnificative.

Sa trecem la numeroasele optiuni de intrare/iesire pe care amplificatorul de casti NUPRIME DAC-10H le propune. Pe partea de intrare, primim USB, doua Toslink, doua coaxiale și o pereche de intrari RCA analogice. De partea cealalta, intalnim iesirile pentru casti, echilibrate si cu un singur capat, plus iesirile RCA si XLR pentru alimentarea unui amplificator extern. In total, acest set este mai complex decat in majoritatea DAC-urilor pe care le-am mai testat, mai ales din cazul celor half-width. NuPrime vrea sa satisfaca toti userii, chiar si pe cei cu sisteme complexe (tunere AM/FM, cable box-uri, console de jocuri si o gama variata de dispozitive cu iesiri digitale). Majoritatea DAC-urilor moderne joaca rolul de preamplificator doar pentru ca permit controlul volumului, dar multe dintre ele nu au suficiente intrari pentru a sustine altceva decat o configuratie de baza.

Printre aspectele cele mai interesante ale amplificatorului de casti NUPRIME DAC-10H se afla controlul volumului. Foarte multe DAC-uri din acest segment de pret se axeaza pe implementarea controlului digital al volumului, incorporat chiar in chip-ul DAC-ului, NuPrime are propria viziune, folosind o retea comutanta de rezistori, imprumutata de la preamplificatorul mai scump P-20. In centrul acestei scheme de control al volumului de afla si chip-ul Muses 72320 de la New Japan Radio Co, care se gaseste si in PASS LAB XP-30, comercializat la un pret de 16k $. Rezultatul este doar un singur rezistor in calea semnalului la orice volum dat, intr-un interval de 99 de pași în incremente de 0,5dB. Iesirile pot merge la 8V pe XLR si 4V pe RCA transformand NUPRIME DAC-10H intr-un preamplificator, in adevaratul sens al cuvantului. Intrarile analogice nu necesita digitalizare, asa cum ar fi in cazul altor modele care nu permit controlul volumului analogic.

Video review

Verdict

Concluzia noastra este ca amplificatorul de casti NUPRIME DAC-10H ofera la un pret rezonabil toate specificatiile necesare pentru a putea fi folosit in cat mai multe situatii. Daca v-ati decis sa investiti in acest produs, va indrumam sa verificati oferta zilei.

Urmand link-ul urmator veti beneficia si de:

Livrare rapida;
Transport gratuit;
Garantie extinsa; 
Plata in rate;
Cel mai mic pret;

NUPRIME DAC-10H

*Livrare gratuita *Deschiderea coletului la livrare *Garantie extinsa *Drept de retur

Search