La ofertă

AMPLIFICATOR INTEGRAT NUPRIME IDA-8

NUPRIME IDA-8

*Livrare gratuita *Deschiderea coletului la livrare *Garantie extinsa *Drept de retur

NUPRIME IDA-8

(Amplificator integrat) 

NUPRIME IDA-8 este un amplificator integrat cu numeroase intrari digitale, dezvoltat pe aceleasi linii ca si NuForce DDA-100, NuForce DDA-120, dar mai ales NuPrime IDA-16. Asa cum probabil ati observat, la ora actuala, industria amplificatoarelor digitale este in plina expansiune. Compacte, avand un consum energetic redus si costuri de productie nu foarte costisitoare, aceste amplificatoare integrate functioneaza diferit fata de cele clasice.

Va vom oferi, in cele ce urmeaza, un review obiectiv, indrumari catre cel mai bun pret si pareri ale clientilor, pe care ii invitam sa si le exprime in sectiunea de comentarii, din subsolul paginii.

Pentru a intelege ce este un DAC de putere este necesar sa explicam cum functioneaza un amplificator audio traditional cu un DAC (Digital Audio Converter). Pe scurt, un DAC este un cip care converteste semnale digitale (CD stream) in semnale audio analoge. Intr-un amplificator integrat, semnalul digital este convertit imediat in semnal analog, a carui raza poate fi redusa cu ajutorul unui potentiometru de volum, inainte de a-l amplifica din nou inainte de a fi transmis catre difuzoare. In acest caz, muzica se muta foarte aproape de zgomotul de fundal, ducand la deteriorarea grava a semnalului audio. In cazul unui amplificator digital, semnalele digitale primite nu mai sunt convertite imediat in semnale analoge, fiind amplificate in formatul initial, de aici eticheta de “DAC de putere”. Un DAC traditional poate fi gasit in aceste amplificatoare, dar este utilizat pentru supra-esantionare si produce doar semnale digitale de iesire.

Asadar, NUPRIME IDA-8 se afla in cazul fericit, prezentat mai sus. Amplificatorul este compatibil cu PCM 32 bit si 384 kHz, precum si DSD de pana la 11.2 MHz. Cu alte cuvinte, toate CD-urile sau inregistrarile de studio calitative pe care un computer sau un player le poate citi, pot fi convertite de acest amplificator. Intrarea USB beneficiaza de un procesor specific, care fereste de bruiaje transmisia de la orice computer. Acelasi lucru se aplica semnalelor venite prin conectori optici sau coaxiali S/PDIF Toslink, de la un CD / player Blu-ray sau chiar de la un receptor Bluetooth USB.

Puterea de iesire declarata de NUPRIME IDA-8 este de 2 x 100 W, la 8 Ohm, fara a indica daca este la o frecventa de 1 kHz sau pe intreg intervalul de la bass la inalte.

Conectivitate

Amplificatorul integrat NUPRIME IDA-8 ofera 4 intrari digitale. Prima este reprezentata de un USB B si este compatibila cu toate PC-urile, MAC-urile si computerele care opereaza cu Linux (inclusiv majoritatea NAS-urilor si a modelelor Android box). Este compatibila 32/384 si  DSD. Intrarea S/PDIF este in format Toslink, fiind specifica TV HD si majoritatii player-elor CD/DVD/Blu-ray. Intrarea coaxiala RCA S/PDIF ar trebui utilizata pentru conexiuni digitale high-quality, de pana la 24 bits/192 kHz si chiar DSD (utilizand un format DoP). Portul USB A este destinat receptorului Bluetooth apt-x furnizat. Amplificatorul NUPRIME IDA-8 dispune de 0 singura intrare analoga pentru conectarea oricarei surse stereo. O iesire stereo RCA la nivel variabil este prezenta pentru conectarea unui subwoofer activ. Terminalele cu surub HP sunt placate cu aur si sunt compataibile cu plug-uri de tip banana.

Set-up

Am conectat amplificatorul integrat NUPRIME IDA-8 cu Triangle Elara LN05, Klipsch Reference Premiere RP-280FA si boxe Focal Aria 906. Am folosit player-ul Sonos Connect ca sursa digitala (Deezer Elite). Acestea au fost conectate prin intermediul unui cablu coaxial Viard Audio Premium S/PDIF si al cablurilor de boxe Viard Audio Silver HD12. De asemenea, am folosit ca sursa un laptop pe care l-am conectat prin intermediul unui cablu USB Audioquest Carbon.

Impresie acustica

In ciuda unui usor zgomot de fundal, este dificil sa gasiti o eroare in ceea ce priveste performanta lui NUPRIME IDA-8. Plasamentul sunetului este impresionant, avand spatiul si adancimea optima. Spre deosebire de NuForce DDA-120, IDA-8 are un control mai bun si este mai compact. Mid-range-ul este bine stratificat, iar vocile se disting usor in mesajul audio.

Ascultati My Valentine’s Funny de Chet Baker si veti remarca imediat calitatile acestui amplificator. Pianul este plin, bass-ul dublu este curat, talerele au scanteia necesara, trampetele se aud pe fundal iar vocea solistului este bine amplasata, fara a da senzatia ca este prea puternica.

Pe piesa Duel of Fates de John Williams am remarcat acelasi control excelent, chiar daca bass-ul are putine lipsuri. Chiar si cand cele 4 difuzoare de 8 inch ale lui Klipsch RP-280FA au fost date la maxim, NUPRIME IDA-8 s-a mentinut ferm pe pozitii.

Pe piesa Bad News de Melody Garot acest amplificator poate gestiona mesajul audio la volum mare. Clopotele din alama sunt delicate, in ciuda rolurilor asurzitoare. Mediile sunt foarte convingatoare, in timp ce expresia artistului este bine subliniata. Pe fisierele DSD se poate observa o usoara crestere.

Pe piesa New Kid In Town a celor de la The Eagles, vocea lui Don Henley impreuna cu solista Glen Frey ies foarte bine in evidenta, facand ca totul sa sune foarte melodios. Corzile chitarelor acustice, precum si ale celor electrice sunt foarte bine echilibrate.

Verdict

Concluzia noastra este ca NUPRIME IDA-8 este un amplificator integrat performant, ce reuseste sa inglobeze tehnologia digitala intr-un format compact, producand un sunet cald, foarte placut. Daca ar fi sa-i gasim si cateva minusuri, ne-am dori o telecomanda putin mai mare si cateva intrari aditionale S/PDIF. Una peste alta vorbim despre un produs excelent, comercializat la un raport calitate/pret destul de greu de batut de oricare dintre competitori. 

Urmand link-ul urmator veti beneficia si de:

Livrare rapida;
Transport gratuit;
Garantie extinsa;
Plata in rate;
Cel mai mic pret;

NUPRIME IDA-8

*Livrare gratuita *Deschiderea coletului la livrare *Garantie extinsa *Drept de retur

Search