La ofertă

AMPLIFICATOR DE PUTERE NUPRIME ST-10

NUPRIME ST-10

*Livrare gratuita *Deschiderea coletului la livrare *Garantie extinsa *Drept de retur

NUPRIME ST-10

(Amplificator de putere)

NUPRIME ST-10 este un amplificator de putere stereo care ofera imbunatatiri substantiale fata de versiunile anterioare, printre cele mai importante fiind reducerea cu 20 dB a zgomotului de fond, un circuit mai scurt, un curent de iesire crescut si o frecventa de comutarea de 600 kHz. Alte imbunatatiri fata de modelele precedente includ o noua sursa de alimentare liniara care utilizeaza un transformator toroidal foarte eficient, o fiabilitate superioara atunci cand nu este sub sarcina si un circuit armonic imbunatatit care, potrivit lui NuPrime, se aseamana cu cele mai atractive caracteristici ale sunetului oferit de amplificatoarele cu tub.

Va vom oferi, in cele ce urmeaza, un review obiectiv, indrumari catre cel mai bun pret si pareri ale clientilor, pe care ii invitam sa si le exprime in sectiunea de comentarii, din subsolul paginii.

Constructie

Amplificatorul de putere NUPRIME ST-10 desi are o statie de comutare la iesire, nu este un amplificator standard de comutare Class D. Conform manualului de utilizare, NuPrime patenteaza un design al circuitului ce utilizeaza un semnal modular analogic care nu adauga zgomot si nici jitter. Avansurile tehnologice ale acestui brand au reusit sa mai deblocheze potentialul de comutare al amplificatorului, exceptand dificultatile care pur si simplu nu pot fi evitate. Printre avantajele sale tehnice, NUPRIME ST-10 are un factor de amortizare de 400, ceea ce inseamna ca ar trebui sa poata controla orice miscare excesiva a diafragmei mai bine decat un amplificator cu factor de amortizare mai mic. De asemenea, are cantitati mult mai scazute de schimbari de faze, datorita unicului sau circuit inchis.

Panoul frontal al amplificatorului de putere NUPRIME ST-10 se aseamana foarte mult cu cel de la DAC-10H cu exceptia faptului ca are mai putine butoane si lumini. De fapt, panoul frontal are un singur buton in partea stanga si o lumina pe partea dreapta a afisajului. Acestea sunt separate de logo-ul companiei.

Set-up

Desi amplificatorul NUPRIME ST-10 are cu 2 dB in plus fata de standardul de 26 dB, pentru majoritatea sistemelor  nu va fi o problema, beneficiind de acest castig. Panoul conexiunilor din partea posterioara ofera toate variantele pe care le-ati astepta de la un amplificator de putere basic: o pereche de intrari echilibrate XLR, o pereche de intrari RCA cu un singur capat, un set de iesiri stereo folosind posturi de legatura in 5 cai, un conector de declansare, un conector IEC AC si un comutator pentru selectia intrarilor echilibrate sau neechilibrate. Cu toate acestea, spre deosebire de mult amplificatoare de putere stereo, NUPRIME ST-10 nu poate fi montat in mod mono.

Cand apasati butonul On/Off de pe panoul frontal, veti auzi intr-o secunda un click usor de la releele amplificatorului. Dupa aceea va puteti continua treaba. De la apasarea butonului de oprire mai dureaza vreo 10 secunde pana ce amplificatorul se opreste complet.

Performanta acustica

De-a lungul anilor am utilizat o multitudine de amplificatoare de putere, de la Bel Canto si Wyred 4 Sound, pana la April Music si altele. Asadar, stiu sa apreciez ce poate aduce un model bine conceput unui sistem. In opinia mea NUPRIME ST-10 este poate cel mai bun dintre acestea.

Asa cum se poate observa si din specificatiile acestuia, NUPRIME ST-10 este un amplificator de putere foarte silentios, oferind un sunet extrem de neutru si curat. Am testat acest produs cu o multitudine de boxe, de la Aerial Acoustics 5B (84 dB) si pana la Audience 1+1 (95 dB), precum si cu ATC SC7 II, Dunlavy SC-1AV sau Mirage OM3. In cazul fiecarora, amplificatorul a facut o treaba excelenta conducandu-le cu autoritate si control.

Am fost impresionat, in special, de reprezentarea limitelor de sus si de jos ale spectrului de frecvente. Bass-ul era intins si exploziv. Mediile superioare si inaltele erau aerisite si totusi exacte. Pe inregistrarile cu energie exagerata a mediilor superioare si a inaltelor am constientizat informatiile muzicale suplimentare dar nu am fost deranjat de duritatea acestora. Dupa ce m-am jucat cateva zile cu acest amplificator, am inteles de ce NuPrime atrage atentia in pliantele sale asupra caracteristicilor frecventelor superioare ale lui ST-10, asemanandu-le cu cele ale unui amplificator cu tub prin prisma faptului ca le ofera acea indulcire caracteristica.

De asemenea, amplificatorul de putere NUPRIME ST-10 ofera o excelenta dimensiune si adancime sunetului. In inregistrele mele live ale Boulder Philharmonic (128x DSD) soundstage-ul a fost prezentat cu precizie, evidentiind spatiile dintre instrumente cum rar mi-a mai fost dat sa aud.

Verdict

Concluzia noastra este ca NUPRIME ST-10 este un amplificator de putere comercializat pe segmentul de pret lower-mid level care ofera o performanta ce poate fi considerata exemplara indiferent de cost. Calitatea acustica este mai mare decat in cazul multor competitori comercializati chiar le preturi net superioare. Asadar, chiar daca aveti un buget nelimitat pentru echipamentul dumneavoastra, va sfatuim sa testati mai intai acest produs… cu siguranta nu veti regreta!

In plus, urmand link-ul urmator veti beneficia si de:

Livrare rapida;
Transport gratuit;
Garantie extinsa; 
Plata in rate;
Cel mai mic pret;

NUPRIME ST-10

*Livrare gratuita *Deschiderea coletului la livrare *Garantie extinsa *Drept de retur

Search