La ofertă

Care sunt cele mai bune sisteme audio? 

Știm că muzica este mai mult decât o simplă experiență auditivă și de aceea te invităm să descoperi care sunt cele mai bune modele de sisteme audio de pe piață în 2023. Fie că ești pasionat de muzică, un iubitor al filmelor și cinematografiei sau un simplu entuziast al sunetului clar și stabil, tehnologia din ziua de azi îți permite să te învălui într-o simfonie de detalii sonore. 

De la primele zgomote emise de radio și televizoarele vechi până la sistemele audio de ultimă generație care pot recrea sunetele cu o precizie uimitoare, drumul parcurs de industria audio a fost unul plin de inovații și îmbunătățiri continue.  

În articol de astăzi, explorăm universul fascinant al sistemelor audio, înțelegând cum funcționează și descoperind de ce acestea au devenit o parte esențială a vieții noastre moderne. Așadar, pregătește-te să pășești în lumea captivantă a sunetului, unde tehnologia și arta se împletesc pentru a crea experiențe sonore unice! 

Află cum să alegi un sistem audio bun și performant 

Alegerea unui sistem potrivit poate fi o sarcină complexă, deoarece există o varietate de opțiuni disponibile, fiecare având caracteristici specifice. Iată câteva aspecte importante la care ar trebui să te uiți atunci când alegi un astfel de sistem: 

Scopul utilizării:

În primul rând, gândește-te la scopul pentru care vei utiliza sistemul. Vrei să asculți muzică, să te uiți la filme, ești conectat la PlayStation sau să îl folosești la petreceri? Scopul va influența tipul de sistem de care ai nevoie. 

Calitatea sunetului:

Asigură-te că sistemul oferă o redare clară, bogată în detalii și fără distorsiuni. Unele caracteristici precum puterea nominală, răspunsul în frecvență și raportul semnal-zgomot sunt indicatori importanți ai calității sunetului. 

Configurația:

Alege o configurație adecvată nevoilor tale. Sistemele pot fi stereo, cu două boxe, sistem 2.1 cu două boxe și un subwoofer pentru bas sau chiar sisteme cu sunet surround, cu mai multe canale, pentru o experiență audio cinematică. 

Conectivitate:

Verifică opțiunile de conectivitate deoarece multe sisteme moderne oferă Bluetooth, Wi-Fi sau conexiuni cu fir. 

Control și funcționalități:

Unele sisteme au integrate funcții inteligente, precum integrarea cu asistenții vocali sau oferă controlul deplin prin aplicațiile mobile dedicate. Asigură-te că sistemul ales îți oferă cele mai bune opțiuni. 

Dimensiune și design:

Deși nu este un criteriu eliminatoriu, aspectul unui astfel de sistem este și el important. Alege un model care se potrivește cu designul de interior al casei tale, mai ales că unele sisteme sunt dotate cu jocuri de lumini. 

Compatibilitate și suport multimedia:

Dacă îți dorești să redai muzica preferată de pe mai multe device-uri, asigură-te că modelul ales este compatibil. În general, sistemele moderne sunt compatibile cu diferite formate audio și surse de redare, precum CD-uri, dispozitive USB sau servicii de streaming online. 

Preț și buget:

Stabilește un buget înainte de a căuta un sistem performant, deoarece prețurile variază semnificativ în funcție de caracteristicile dorite și tehnologiile integrate. Este important să găsești un echilibru între ceea ce îți dorești și cât ești dispus să investești.  

Este important să înțelegi că alegerea unui sistem audio depinde în mare măsură de preferințele personale, nevoile tale specifice și bugetul stabilit. Așadar, dedică-ți timp pentru a compara opțiunile disponibile și a alege sistemul care îți oferă cea mai bună experiență audio pentru bugetul și scopul tău. 

De câte feluri sunt sistemele audio? 

Sistemele vin într-o varietate de configurații și tipuri, pentru a se potrivi mănușă scopurilor și preferințelor tale. Iată câteva dintre cele mai comune tipuri: 

Sisteme Stereo:

Acestea sunt cele mai simple și de bază sisteme, constând într-o pereche de boxe stânga – dreapta. Ele oferă o experiență de redare audio bidirecțională și sunt potrivite pentru ascultarea muzicii într-un spațiu mic sau mediu. 

Sisteme 2.1:

După cum am menționat deja, tipul acesta de sistem constă într-o pereche de boxe stereo și un subwoofer separat pentru reproducerea basului. Acestea oferă o redare mai bogată și mai plină a sunetului, adăugând adâncime și impact prin intermediul subwooferului. 

Sisteme Surround:

Conceput pentru a oferi o experiență sonoră imersivă, adesea, ele includ o serie de boxe, inclusiv frontale, laterale și din spate, împreună cu un subwoofer pentru bas. Variantele 5.1 au cinci boxe și un subwoofer, în timp ce variantele 7.1 adaugă încă două boxe laterale. 

Soundbar-uri:

Acestea sisteme minimaliste conțin mai multe difuzoare, fiind concepute pentru a îmbunătăți calitatea sunetului oferit de televizoare, tablete sau alte dispozitive, oferindu-ți un sunet mai bun decât boxele integrate. 

Sisteme Hi-Fi:

Sistemele Hi-Fi, High Fidelity, se concentrează pe redarea sunetului cu o fidelitate ridicată la detaliu și calitate. Acestea pot include diferite componente, precum amplificatoare puternice, boxe de înaltă calitate și alte tehnologii avansate ce au rolul de a reproducere sunetul.  

Sisteme Smart Audio:

Aceste sisteme sunt smart sau inteligente, deoarece au integrat tehnologia ce le permite conectarea cu asistenții vocali Amazon Echo sau Google Nest, oferind astfel mai multe funcționalități. 

Așadar, fiecare tip de sistem audio are avantaje și dezavantaje, iar alegerea depinde în mare măsură de preferințele personale și nevoile tale specifice. În general, în contextul dispozitivelor audio, se pot distinge trei categorii principale: microsisteme audio, minisisteme audio și sisteme audio.   

Microsisteme Audio: 

Microsistemele audio sunt dispozitive compacte care includ o combinație de componente audio precum un tuner radio, un player CD sau DVD, difuzoare integrate și, uneori, chiar și conectivitate Bluetooth sau USB.  

Acestea sunt ideale pentru spații mici, cum ar fi birourile sau camerele mici de zi, unde spațiul este limitat. De obicei, au o putere redusă și sunt potrivite pentru ascultarea muzicii la volum moderat. 

Minisisteme Audio: 

Minisistemele audio sunt, de asemenea, dispozitive compacte, dar adesea oferă caracteristici și funcționalități mai avansate decât microsistemele. Adesea includ: redare CD/DVD, conectivitate Bluetooth, port USB, radio FM, și chiar vin și cu o intrare auxiliară.

Calitatea sunetului poate fi mai bună decât cea a microsistemelor, iar puterea de ieșire poate fi mai mare, permițând ascultarea la un volum mai ridicat. 

Sisteme Audio: 

Aceste sisteme sunt adesea mai mari și mai complexe decât microsistemele sau minisistemele și pot include componente separate precum amplificatoare, boxe de înaltă calitate și posibil subwoofere independente.  

De asemenea, pot fi configurate pentru a oferi o experiență de sunet surround într-un spațiu mai mare, precum o sală de evenimente. Sistemele audio pot varia de la modele entry-level până la modele high-end, fiind dotate cu diferite caracteristici avansate. 

Top 10 Sisteme Audio pentru Toate Bugetele 

 1. Microsistem Panasonic SC-PM250EG-K

Sistem Audio Portabil JBL Partybox 310

1. Microsistem Panasonic SC-PM250EG-K

Bucură-te de sunetul vibrant și puternic al muzicii preferate cu microsistemul Panasonic SC-PM250EG-K! Cu 20W de putere, acest sistem livrează o experiență sonoră captivantă.

Bucură-te de sunetul vibrant și puternic al muzicii preferate cu microsistemul Panasonic SC-PM250EG-K! Cu 20W de putere, acest sistem livrează o experiență sonoră captivantă. În plus, tehnologia Bluetooth îți permite să redai muzica preferată de pe telefonul mobil sau tabletă cu o singură apăsare de buton. 

Alege să aduci un stop de muzică și pasiune în casă cu Microsistemul Panasonic SC-PM250EG-K!  

Specificații tehnice: 

 • Tip produs: Microsistem; 
 • Tip: Standard; 
 • Conectivitate: Bluetooth și USB; 
 • Utilizare: Uz casnic; 
 • Număr canale: 2; 
 • Tehnologie: Wireless; 
 • Conectori: 1 x USB;  
 • Tip mediu de redare: CD; 
 • Formate audio suportate: MP3; 
 • Putere RMS totală: 20 W. 
 1. Sistem Audio Portabil JBL Partybox 310

Microsistem Panasonic SC-PM250EG-K

 

2. Sistem Audio Portabil JBL Partybox 310

Dacă ești în căutarea unei experiențe auditive fără măsură, atunci sistemul portabil JBL Partybox 310 este pentru tine!

Dacă ești în căutarea unei experiențe auditive fără măsură, atunci sistemul portabil JBL Partybox 310 este pentru tine! Proiectat să ofere o experiență sonoră fără egal, JBL PartyBox 310 oferă un sunet impresionant, alături de tehnologia Pro Sound, transformând orice loc într-o adevărată scenă de concerte. 

Specificații tehnice: 

 • Tip produs: Sistem audio; 
 • Tip: Standard; 
 • Conectivitate: Bluetooth și USB; 
 • Utilizare: Uz casnic; 
 • Tehnologie: Wireless; 
 • Răspuns în frecvență: 45 – 20000 Hz; 
 • Raport semnal zgomot: 80 dB; 
 • Conectori: USB și Bluetooth;  
 • Tip mediu de redare: Memorie USB; 
 • Formate audio suportate: MP3, WMA și WAV; 
 • Funcție Karaoke; 
 • Putere RMS totală: 240 W. 
 1. Sistem Audio Panasonic SC-UX100E-K

3. Sistem Audio Panasonic SC-UX100E-K

3. Sistem Audio Panasonic SC-UX100E-K

Descoperă un nou nivel al sunetului mult dorit cu Panasonic SC-UX100E-K. Cu o putere impresionantă de 300W, sistemul te învăluie într-o experiență sonoră vibrantă și captivantă.

Descoperă un nou nivel al sunetului mult dorit cu Panasonic SC-UX100E-K. Cu o putere impresionantă de 300W, sistemul te învăluie într-o experiență sonoră vibrantă și captivantă. Creează-ți propria ta coloană sonoră cu Panasonic SC-UX100E-K și bucură-te de fiecare notă și ritm cu un sistem audio care-ți poate depăși așteptările. 

Specificații tehnice: 

 • Tip produs: Sistem audio; 
 • Tip: Standard; 
 • Conectivitate: Bluetooth; 
 • Utilizare: Uz casnic; 
 • Număr canale: 2; 
 • Tehnologie: Wireless; 
 • Putere consumată: 45 W; 
 • Conectori: 1 x USB; 
 • Tip mediu de redare: CD; 
 • Formate audio suportate: MP3; 
 • Egalizator;  
 • Putere RMS totală: 300 W; 
 • Tuner FM. 
 1. Sistem Audio 3.1 Akai SS028A-3208C

Sistem Audio 3.1 Akai SS028A-3208C

4. Sistem Audio 3.1 Akai SS028A-3208C

Oferă-i vieții de zi cu zi muzică preferate cu Sistemul Audio Akai SS028A-3208C. Această bijuterie de tip 3.1 aduce sunetul în centrul atenției.

Oferă-i vieții de zi cu zi muzică preferate cu Sistemul Audio Akai SS028A-3208C. Această bijuterie de tip 3.1 aduce sunetul în centrul atenției, fiind o combinație captivantă ce integrează tehnologia Bluetooth cu radioul FM, într-un sistem compact și eficient. 

Alege să te bucuri de calitatea autentică a sunetului cu Akai SS028A-3208C și redescoperă muzica preferată într-un mod cu totul nou! 

Specificații tehnice: 

 • Tip produs: Sistem audio; 
 • Tip: Standard; 
 • Conectivitate: USB, RCA și AUX; 
 • Utilizare: Uz casnic; 
 • Tehnologie: Wireless; 
 • Conectori: USB, RCA și AUX;  
 • Tip mediu de redare: Mp3 Player; 
 • Formate audio suportate: MP3;  
 • Putere RMS totală: 75 W;  
 • Tuner FM. 
 1. Sistem Audio High Power PANASONIC SC-MAX3500EK

Sistem Audio High Power PANASONIC SC-MAX3500EK 

5. Sistem Audio High Power PANASONIC SC-MAX3500EK

Fii pregătit să intri într-o lume a sunetelor impresionante și alege să creezi momente memorabile cu Sistemul Audio Panasonic SC-MAX3500EK.

Fii pregătit să intri într-o lume a sunetelor impresionante și alege să creezi momente memorabile cu Sistemul Audio Panasonic SC-MAX3500EK.

În plus, având integrată tehnologia Bluetooth și tunerul radio FM, conexiunea cu muzica ta preferată devine mai ușoară ca niciodată. Indiferent dacă organizezi o petrecere sau pur și simplu dorești să te bucuri de muzica preferată, Panasonic SC-MAX3500EK poate fi partenerul tău de încredere. 

Specificații tehnice: 

 • Tip produs: Sistem audio; 
 • Tip: High Power; 
 • Conectivitate: Bluetooth, USB și AUX; 
 • Utilizare: Uz casnic; 
 • Număr canale: 3; 
 • Impedanță ieșire: 3 Ω; 
 • Tehnologie: Wireless și cu fir; 
 • Putere consumată: 230 W; 
 • Conectori: 1 x Aux, 2 x USB, 2 x Mic; 
 • Tip mediu de redare: CD; 
 • Memorie USB; 
 • Formate audio suportate: MP3; 
 • Egalizator; 
 • Karaoke: 
 • Extra Bass; 
 • Control ecou; 
 • Bass Reflex; 
 • Control ritm; 
 • Control nivel BGM;  
 • Putere RMS subwoofer: 500 W; 
 • Putere maximă boxa centrală: 350 W; 
 • Putere RMS boxa frontală: 350 W; 
 • Putere RMS totală: 2400 W; 
 • Tuner FM. 
 1. Sistem Audio Harman Kardon Aura Studio 3

Sistem Audio Harman Kardon Aura Studio 3

6. Sistem Audio Harman Kardon Aura Studio 3

Descoperă sunetul 360 și bucură-te de jocul captivant de lumini cu Harman Kardon Aura Studio 3. Acest sistem impresionant îmbină tehnologia Bluetooth cu estetica minimalistă și inovatoare, oferind o experiență audio-vizuală unică.

Descoperă sunetul 360 și bucură-te de jocul captivant de lumini cu Harman Kardon Aura Studio 3. Acest sistem impresionant îmbină tehnologia Bluetooth cu estetica minimalistă și inovatoare, oferind o experiență audio-vizuală unică. 

Indiferent dacă asculți muzică sau dorești să îmbini sunetul cu o atmosferă relaxantă, Harman Kardon Aura Studio 3 poate fi alegerea perfectă. Transformă fiecare melodie într-o aventură audio-vizuală cu acest sistem impresionant. 

Specificații tehnice: 

 • Tip produs: Sistem audio; 
 • Conectivitate: Bluetooth; 
 • Utilizare: Uz casnic; 
 • Tehnologie: Wireless; 
 • Răspuns în frecvență: 45 – 20000 Hz; 
 • Raport semnal zgomot: 80 dB;  
 • Sunet 360°;  
 • Putere RMS totală: 130 W. 
 1. Sistem Audio Panasonic SC-UA30E-K

Sistem Audio Panasonic SC-UA30E-K

7. Sistem Audio Panasonic SC-UA30E-K

Dă frâu liber pasiunii tale pentru muzică cu Sistemul Audio Panasonic SC-UA30E-K și bucură-te de sunetul captivant și de experiența audio incomparabilă pe care o oferă acest sistem puternic și versatil.

Dă frâu liber pasiunii tale pentru muzică cu Sistemul Audio Panasonic SC-UA30E-K și bucură-te de sunetul captivant și de experiența audio incomparabilă pe care o oferă acest sistem puternic și versatil. 

Tehnologia Bluetooth integrată îți permite să redai muzica fără bătăi de cap, direct de pe telefonul mobil sau tabletă. Indiferent dacă vrei să petreci în compania prietenilor sau să te bucuri de momente relaxante cu Lo-Fi în surdină, Panasonic aduce sunetul în centrul atenției. 

Specificații tehnice: 

 • Tip produs: Sistem audio; 
 • Tip: Standard; 
 • Conectivitate: Bluetooth; 
 • Utilizare: Uz casnic; 
 • Număr canale: 2; 
 • Impedanță ieșire: 8 Ω; 
 • Tehnologie: Wireless; 
 • Putere consumată: 51 W; 
 • Conectori: 1 x USB, 1 x Aux, 2 x Jack 6.3mm; 
 • Tip mediu de redare: Memorie USB; 
 • Formate audio suportate: MP3; 
 • Karaoke; 
 • Control bass;  
 • Putere RMS totală: 300 W; 
 • Tuner FM. 
 1. Sistem Audio Sony SHAKE-X30 High Power

Sistem Audio Sony SHAKE-X30 High Power

8. Sistem Audio Sony SHAKE-X30 High Power

Experimentează sunetul de înaltă calitate cu Sistemul Audio Sony SHAKE X30. Fiind dotat cu tehnologia Bluetooth și NFC, de acum, te poți conecta rapid și ușor la dispozitivele pentru a reda muzică într-un mod captivant.

Experimentează sunetul de înaltă calitate cu Sistemul Audio Sony SHAKE X30. Fiind dotat cu tehnologia Bluetooth și NFC, de acum, te poți conecta rapid și ușor la dispozitivele pentru a reda muzică într-un mod captivant. 

Fiind dotat cu o putere impresionantă, sistemul audio High Power îți poate aduce sunetul preferat la viață, fie că organizezi o petrecere sau doar îți dorești să te bucuri de muzică la intensitate maximă. Așadar, sistemul Audio Sony SHAKE X30 poate fi alegerea perfectă pentru toți pasionații de muzică care doresc să aducă sunetul la viață într-un mod memorabil.  

Specificații tehnice: 

 • Tip produs: Minisistem; 
 • Tip: High Power; 
 • Conectivitate: Bluetooth, USB, AUX și HDMI; 
 • Utilizare: Profesional; 
 • Impedanță ieșire: 75 Ω; 
 • Tehnologie: Wireless; 
 • Conectori: USB, Bluetooth, AUX și HDMI; 
 •  Tip mediu de redare: CD, DVD, VCD și Mp3 Player; 
 • Formate audio suportate: AAC și MPEG; 
 • Formate video suportate: MPEG4 și XVID; 
 • Clear Audio+; 
 • Party Chain;  
 • Putere RMS totală: 1200 W; 
 • Tuner FM; 
 • Gamă de frecvențe FM: 87.5 – 108 MHz. 
 1. Microsistem Audio High Power Panasonic SC-AKX320E-K

Microsistem Audio High Power Panasonic SC-AKX320E-K

9. Microsistem Audio High Power Panasonic SC-AKX320E-K

Dacă ești în căutarea unui sistem audio performant, atunci trebuie să încerci Microsistemul Audio High Power Panasonic SC-AKX320E-K, deoarece te va impresiona de la prima utilizare.

Dacă ești în căutarea unui sistem audio performant, atunci trebuie să încerci Microsistemul Audio High Power Panasonic SC-AKX320E-K, deoarece te va impresiona de la prima utilizare. Fiind dotat cu o putere impresionantă de 450 W RMS, sistemul îți aduce sunetul preferat la viață într-un mod intens și captivant.

Datorită tehnologiei Bluetooth de acum poți reda muzica preferată de pe telefon, fără bătăi de cap. În plus, funcția Dual USB adaugă un plus de versatilitate întregii experiențe, iar cu aplicația Max Juke App, poți prelua controlul asupra playlist-urilor, devenind DJ-ul serii. 

Specificații tehnice: 

 • Tip produs: Microsistem; 
 • Tip: High Power; 
 • Conectivitate: Bluetooth, USB și AUX; 
 • Utilizare: Uz casnic; 
 • Număr canale: 2; 
 • Impedanță ieșire: 4 Ω; 
 • Tehnologie: Wireless sau cu fir; 
 • Putere consumată: 240 W; 
 • Conectori: 1 x Aux și 2 x USB; 
 • Tip mediu de redare: CD; 
 • Formate audio suportate: MP3; 
 • Egalizator; 
 • Putere RMS totală: 450 W; 
 • Tuner FM. 
 1. Sistem Audio Portabil Samsung MX-ST50B

Sistem Audio Portabil Samsung MX-ST50B

10. Sistem Audio Portabil Samsung MX-ST50B

Te invităm să intri în universul sunetului vibrant și de calitate cu ajutorul Sistemului Audio Portabil Samsung MX-ST50B.

Te invităm să intri în universul sunetului vibrant și de calitate cu ajutorul Sistemului Audio Portabil Samsung MX-ST50B. Pe lângă specificațiile tehnice impresionante, sistemul te va cuceri și cu designul său elegant ce se potrivește perfect în orice decor. În plus, sistemul Samsung este dotat cu certificarea IPX5, fiind rezistent la apă, permițându-ți să te bucuri de muzică în orice mediu. 

De acum îți poate fi mult mai ușor să te bucuri de muzica preferată cu ajutorul Sistemului Audio Portabil Samsung MX-ST50B.  

Specificații tehnice: 

 • Tip produs: Sistem audio; 
 • Tip: High Power; 
 • Conectivitate: Bluetooth și USB; 
 • Utilizare: Uz casnic; 
 • Număr canale: 2; 
 • Tehnologie: Wireless; 
 • Conectori: USB și Jack 3.5; 
 • Tip mediu de redare: Memorie USB; 
 • Karaoke; 
 • Bass Boost; 
 • Party Lights; 
 • DJ Effects;  
 • Putere RMS totală: 240 W. 

Concluzie 

De la microsisteme compacte până la sisteme mai complexe și de înaltă performanță, fiecare model prezentat îți permite să te bucuri de sunetul preferat într-un mod unic și personal. Indiferent dacă îți dorești să amplifici fiecare bass sau să te relaxezi cu ritmurile delicate ale pieselor Lo-Fi, alegerea unui sistem audio potrivit îți poate transforma fiecare moment într-o călătorie sonoră de neuitat.  

Așadar, alege un model ce răspunde tuturor cerințelor tale și se încadrează în bugetul stabilit, iar indiferent de preferințele tale muzicale, dacă tot nu ai găsit un model care să te dea pe spate, intră pe Audio Review și vezi ce mai este nou pe piața aparaturii muzicale. 

Search