La ofertă

BOXA ACTIVA GENEVA MODEL L

Geneva Model L

*Livrare gratuita *Deschiderea coletului la livrare *Garantie extinsa *Drept de retur

GENEVA MODEL L

(Boxa activa, 180 W, 2 x 1” tweeters, 2 x 5.25” woofers, 4 amplificatoare digitale Class-D, Bluetooth 2.1 compatibil cu A2DP, Jack 3.5 mm, Conector RCA cu 2 canale, Tuner DAB+ si FM cu 6 presetari, CD player, Panou control senzitiv, Telecomanda)

Geneva Model L este, in acelasi timp, un CD Player, un radio FM, o statie de andocare si un difuzor. Toate acestea sunt gazduite intr-o incinta de lemn ultra-moderna. Brand-ul elvetian si-a axat atentia atat pe calitatea sunetului, cat si pe aspectul produsului. Acest pachet relativ compact impresioneaza prin putere. Desi foarte multi pot considera aceasta boxa ca pe un concurent direct al Apple iPod Hi-Fi, in opinia noastra Geneva Model L este o boxa semnificativ mai mare, cu mai multa putere si numeroase caracteristici, lucru reflectat si prin pret.

Va vom oferi, in cele ce urmeaza, un review obiectiv, indrumari catre cel mai bun pret si pareri ale clientilor, pe care ii invitam sa si le exprime in sectiunea de comentarii, din subsolul paginii.

Design

 

Boxa activa Geneva Model L inglobeaza doua tweetere de 1 inch, doua woofere de 5.25 inch si un amplificator digital capabil sa produca 50 W pe canal. Unitatea pe care noi am testat-o este finisata intr-un lac rosu extra-lucios (este disponibila si in alb, negru sau nuc), avand in partea frontala o grila metalica tot rosie care nu poate fi demontata si 4 picioruse de cauciuc in partea inferioara. Avand in vedere ca nu discutam despre un produs foarte usor si compact (vezi dimensiunile in subsolul paginii), acest monstru este mai potrivit pentru suportul optional din aluminiu, care il ridica aproximativ 53 cm de la sol. Pentru a minimiza dezordinea, puteti ruta cablurile prin baza si axul suportului.

In partea superioara a incintei exista un panou care se deschide, dezvaluind un dock universal pentru iPod, butoanele de cauciuc pentru evacuarea CD-urilor, butoanele On/Off si cele pentru modificarea volumului si o mufa de intrare stereo de 3.5 mm. Chiar in spatele acestui panou intalnim slot-ul pentru CD audio sau MP3.

In partea de jos a unitatii intalnim mufele stereo RCA pentru intrarea audio de la orice sursa analogica (este inclus si un cablu RCA destul de lung), o mufa pentru cablul antenei FM (inclusa in pachet), comutatorul principal de alimentare si orificiile de ventilatie. Unii dintre utilizatori pot fi deranjati de lipsa intrarii digitale (in afara de statia de andocare iPod), dar cred ca intrarile de linii analogice sunt suficient pentru acest gen de boxa. Sistemul se livreaza, de asemenea, cu o carpa de lustruire pentru a pastra finisajul in cele mai bune conditii.

Telecomanda din plastic, care functioneaza pe baza unei perechi de baterii A3, este surprinzator de mare iar butoanele sunt cauciucate si usor de apasat. Un dezavantaj este ca etichetele mici de text pentru unele butoane sunt imprimate cu alb, pe plasticul argintiu al telecomenzii, ceea ce le face extrem de greu de vazut. Exista trei coloane de butoane pe partea superioara care va permit sa ajustati bass-ul, treble si volumul. Restul butoanelor sunt pentru input mode, CD eject, shuffle mode si cele 6 presetari radio. Butonul mare de culoare rosie, cu cruce alba, porneste si opreste unitatea.

Set-up

Set-up-ul boxei active Geneva Model L este extrem de simplu. Trebuie doar sa introduceti in priza cablul de alimentare si sa porniti unitatea. Montarea boxei pe suportul de aluminiu este la fel de facila, datorita sculelor incluse in pachet. Comutatorul de alimentarea din partea inferioara a boxei opreste complet sistemul. Daca-l lasati pe On si apasati butonul de alimentare de pe telecomanda sau pe cel de langa conectorul de andocare Geneva Model L va intra in stand-by.

Primul lucru pe care il veti observa cand porniti boxa Geneva Model L este LED-ul rosu aprins, care apare din spatele coltului din drepta-sus, al grilajului difuzorului. Inserand un CD audio sau MP3, veti observa ca redarea pieselor porneste automat. Puteti activa modul Shuffle din telecomanda, dar nu veti gasi nicio functie de repetare. CD-urile MP3 cu mai multe albume incluse vor fi redate ca si cum toate piesele se afla in acelasi album. In plus, nu veti avea pe display nicio informatie cu privire la numele melodiilor sau al artistilor (aceste informatii sunt disponibile doar pe display-ul iPod-urilor).

Prin intermediul butonului „mode”, de pe telecomanda, puteti comuta catre tuner-ul radio FM. Acesta permite doar 6 presetari, fiind un dezavantaj pentru cei care au o multime de posturi preferate. Frecventa curenta este afisata prin intermediul display-ului LED. Receptia variaza in functie de modul in care aranjati firul antenei. In testarea noastra, tuner-ul a fost suficient de puternic pentru a capta fara probleme orice post, fara zgomote notabile de sistem.

Andocarea iPod-ului se face prin deschiderea clapei din partea superioara. Puteti asigura o fixare confortabila la statia de andocare prin intermediul unui dintre cele sapte adaptoare de plastic incluse. Apoi, selectati modul iPod prin intermediul telecomenzii. Daca aveti un iPod de versiune mai veche, un mixer sau un player non-Apple le puteti conecta la boxa Geneva Model L prin intermediul cablului stereo inclus (3.5/3.5 mm) dar astfel pierdeti capacitatea de a controla player-ul prin intermediul telecomenzii. Nicio informatie nu va fi afisata pe LED in afara de faptul ca va aflati in modul iPod.

 

Performanta acustica

Calitatea acustica pe care o ofera boxa Geneva Model L este excelenta. Inaltele sunt clare si spumante, mediile detaliata si bass-ul puternic. Dar, avand in vedere ca este un sistem de difuzoare incluse intr-o singura incinta, trebuie sa va plasati in fata acestuia pentru a obtine cel mai bun si inviorator sunet. Geneva Lab a ales sa nu includa niciun amplificator de imagine stereo virtual. The sweet spot – asa cum numesc audiofilii pozitia ideala de auditie – este destul de larg pentru un sistem cu un singur cabinet (putin mai mult de 90 grade). Controlul joaselor si inaltelor este util pentru a efectua cateva ajustari minore, in special pentru cresterea inaltelor, care isi pot pierde stralucirea atunci cand va deplasati in afara sweet spot-ului.

Nu am auzit nicio distorsiune serioasa, nici macar la ultima dintre cele 100 de trepte ale volumului. Am auzit putin zgomot de sistem atunci cand volumul a ajuns la 55, dar este insesizabil daca nu stai cu urechea lipita de boxa. Geneva Model L nu are puterea (600 W) pe care o are fratele ei mai mare, XL, dar poate face fata fara probleme chiar si in incaperile destul de spatioase. In opinia mea, aceasta boxa este ideala in livinguri de dimensiuni medii.

 

Verdict

Concluzia noastra este ca Geneva Model L este un sistem home stereo complet, care prin adaugarea CD player-ului, tuner-ului FM, la iPod speaker-ul de baza ne convinge ca merita fiecare banut. Design-ul sau deosebit de rafinat este cu cativa ani inaintea concurentei cu aspect destul de industrial. Trebuie sa va imaginati aceasta boxa ca pe un mini-sistem puternic, contemporan. Calitatea sunetului si usurinta in utilizare vor face din acest produs o piesa de rezistenta in living-urile celor cu dare de mana. In schimb, ne-am fi dorit ca display-ul LED sa fi oferit mai multe informatii, chiar daca suntem constienti ca acest lucru este destul de complicat pentru un sistem home stereo, al-in-one.

Urmand link-ul urmator veti beneficia si de:

  • Livrare rapida;
  • Transport gratuit;
  • Garantie extinsa; 
  • Plata in rate;
  • Cel mai mic pret;

Geneva Model L

FEATURES
• DAB+ and FM tuner with 6 stations presets.
• CD player with integrated slot loader.
• Touch sensitive controls.
• Apple Airport Express audio streaming support.
• Available in Black, Red, White and Walnut.

AUDIO
• Speakers: 2 x 1” tweeters, 2 x 5.25” woofers.
• Amplifiers: 4 digital Class-D amplifiers.
• Digital Audio Processing unit with proprietary algorithms.
• Total power output: 180W.

CONNECTIVITY
• Bluetooth 2.1 compatible with A2DP profile.
• 3.5mm jack input for Apple Airport Express support.
• 2 channels RCA connector.

TECHNICAL SPECIFICATIONS
• Materials: wood, with glossy or matte finish.
• Width x depth x height: 44.8 cm x 36.5 cm x 29.1 cm (17.6” x 14.2” x 11.5”).
• Weight: 16 kg (35 lbs).
• Power supply: 100-240V AC, 50/60Hz.
• Standby power consumption: < 0.5W.

ACCESSORIES
• Included: AC power cable, Remote control, Stereo line-in cable with dual 3.5mm plugs, Wire antenna, Metal feet with soft rubber edges.
• Optional: brushed aluminium floor stand.

Geneva Model L

*Livrare gratuita *Deschiderea coletului la livrare *Garantie extinsa *Drept de retur

BOXA ACTIVA GENEVA MODEL L
Geneva Model L este un sistem home stereo complet, care prin adaugarea CD player-ului, tuner-ului FM, la iPod speaker-ul de baza ne convinge ca merita fiecare banut. Design-ul sau deosebit de rafinat este cu cativa ani inaintea concurentei cu aspect destul de industrial. Trebuie sa va imaginati aceasta boxa ca pe un mini-sistem puternic, contemporan. Calitatea sunetului si usurinta in utilizare vor face din acest produs o piesa de rezistenta in living-urile celor cu dare de mana. In schimb, ne-am fi dorit ca display-ul LED sa fi oferit mai multe informatii, chiar daca suntem constienti ca acest lucru este destul de complicat pentru un sistem home stereo, al-in-one.
9.5 Total Score
Putere, calitate si rafinament, la un pret corect

Geneva Model L este un sistem home stereo complet, care prin adaugarea CD player-ului, tuner-ului FM, la iPod speaker-ul de baza ne convinge ca merita fiecare banut. Design-ul sau deosebit de rafinat este cu cativa ani inaintea concurentei cu aspect destul de industrial. Trebuie sa va imaginati aceasta boxa ca pe un mini-sistem puternic, contemporan. Calitatea sunetului si usurinta in utilizare vor face din acest produs o piesa de rezistenta in living-urile celor cu dare de mana. In schimb, ne-am fi dorit ca display-ul LED sa fi oferit mai multe informatii, chiar daca suntem constienti ca acest lucru este destul de complicat pentru un sistem home stereo, al-in-one.

Claritate
9.5
Putere
9.5
Fiabilitate
9.5
Pret
8

Search