La ofertă

Apple AirPods 2 Review – Tot ce trebuie să știi despre primele căști Apple cu încărcare wireless 

Căști Apple AirPods 2

Apple AirPods 2 au venit cu câteva îmbunătățiri față de prima generație, lansată în septembrie 2016. În primul rând, carcasei căștilor i-a fost adăugată funcția wireless, astfel având două opțiuni de încărcare. Calitatea sunetului și microfonul au fost și ele îmbunătățite semnificativ, la fel și bateria.  

Ne aflăm în era tehnologiei, acest fapt nu mai este o noutate pentru nimeni. În prezent, percepția noastră asupra tehnologiei s-a schimbat radical. Nu în urmă cu mult timp eram surprinși să vedem un device touchscreen. Astăzi, suntem surprinși dacă întâlnim pe cineva care folosește un telefon cu taste.  

Căștile wireless au devenit, de asemenea, obiecte uzuale pentru o mare parte din populație. Acestea sunt device-uri compacte care ne pot fi alături în orice moment din zi, oriunde avem nevoie de ele.  

Astfel, haide să vorbim pe larg despre Apple AirPods 2, cea de-a doua variantă de căști wireless lansate de gigantul tech Apple.  

AirPods 2 au fost lansate pe 20 martie 2019, iar la prima vedere, ele sunt foarte asemănătoare cu prima generație, având aceleași dimensiuni și aspect. Design-ul a fost realizat de Jony Ive, vicepreședintele departamentului de design industrial al Apple Inc., alături de o echipă de aproximativ 20 de designeri.  

Spre deosebire de multe alte device-uri Apple, AirPods 2 nu au fost lansate în cadrul unui eveniment oficial Apple. Deși acest lucru i-a surprins pe adepții produselor Apple, lipsa unui astfel de anunț pentru AirPods 2 a fost de ajuns pentru a stârni nenumărate discuții în mediul online. Astfel, popularitatea unui dispozitiv încă nelansat a crescut surprinzător, într-un timp foarte scurt. În 2019, Apple aproape că și-a dublat vânzările în ceea ce privește căștile AirPods, ajungând la 60 de milioane de unități vândute.  

Despre Apple AirPods 2 

Apple AirPods 2 au venit cu câteva îmbunătățiri față de prima generație, lansată în septembrie 2016. În primul rând, carcasei căștilor i-a fost adăugată funcția wireless, astfel având două opțiuni de încărcare. Calitatea sunetului și microfonul au fost și ele îmbunătățite semnificativ, la fel și bateria.  

De asemenea, una dintre principalele diferențe între cele două generații de AirPods a fost cipul. Astfel, pe când AirPods 1 aveau un cip W1, AirPods 2 au fost prevăzute cu un cip H1. Această modificare a adus după ea o viteză dublă la schimbarea device-urilor, un timp de conectivitate la apeluri redus de 1,5 ori și o latență a sunetului redusă cu 30%.  

AirPods 2 sunt prevăzute cu senzori care le ajută să depisteze dacă se află în urechi și să se oprească în cazul în care acestea sunt scoase. Mai mult, căștile au un accelerometru cu detector de voce. Acesta este dezvoltat pentru a recunoaște când utilizatorul vorbește, iar în combinație cu microfoanele cu tehnologie beamforming, poate izola vocea de alte sunete din mediul înconjurător.  

În ceea ce privește Apple AirPods 2, autonomia bateriei a fost și ea îmbunătățită. Astfel, utilizatorii se pot bucura de cinci ore de audiție cu o singură încărcare a căștilor și un total de 24 de ore de autonomie a bateriei cu carcasa de încărcare, în condiții normale de funcționare. Mai mult, dacă AirPods 2 sunt conectate la un încărcător (wireless sau tip Lightning) timp de 15 minute, acestea oferă până la trei ore de audiție neîntreruptă.  

Când vine vorba de conectivitate, Apple AirPods 2 nu dezamăgesc. Acestea se conectează cu ușurință la device-urile Apple (iPhone, Apple Watch, Mac și iPad), iar căștile pot fi comutate foarte rapid între dispozitive.  

Apple AirPods 2 – Specificații tehnice 

Tip

 • In-ear 

Cip

 • H1 

Mărime și greutate (AirPods):

 • Lungime: 40,5 mm 
 • Lățime: 16,5 mm 
 • Grosime: 18,0 mm 
 • Greutate: 4 grame 

Mărime și greutate (carcasă) 

 • Lungime: 53,5 mm 
 • Lățime: 44,3 mm 
 • Grosime: 21,3 mm 
 • Greutate: 38,2 grame 

Baterie 

 • 5 ore de audiție cu o singură încărcare a căștilor 
 • 24 de ore de audiție cu carcasa de încărcare 

Conexiuni 

 • Tehnologie wireless Bluetooth 5.0 

Senzori 

 • Senzori optici duali 
 • Accelerometre cu funcții de detectare a mișcării și vorbirii 
 • Microfoane duale cu tehnologie Beamforming 

Comenzi 

 • Bătaie dublă pentru redare, salt înainte, sau confirmare apel telefonic 

Carcasă de încărcare 

 • Compatibilă cu conectorul Lightning sau încărcătoarele certificate Qi 

Apple AirPods 2 – Pro sau contra? 

Ce ne place la Apple AirPods 2? 

 • Designul – AirPods 2 au un design compact, discret și elegant; 
 • Confort – Chiar daca sunt purtate pentru o perioadă îndelungată, căștile nu devin inconfortabile; 
 • Conectivitate – Sunt foarte ușor de conectat cu nenumărate device-uri Apple. Mai mult, acestea pot fi introduse în aplicația „Find My”, astfel încât să fie ușor de găsit; 
 • Funcții – În ceea ce privește funcțiile pentru device-urile Apple, AirPods 2 oferă nenumărate funcții de ajutor;
 • Carcasa – AirPods 2 sunt prima versiune de căști Bluetooth Apple care oferă opțiunea de încărcare wireless; 
 • Baterie – Căștile pot fi folosite pentru o perioadă relativ îndelungată. Dacă în medie, o persoană folosește căștile timp de aproximativ opt ore săptămânal, ar fi necesar să încarci carcasa odată la trei săptămâni. 

Ce nu ne place la Apple AirPods 2? 

 • Sunet – Pentru o versiune de căști Apple lansate în anul 2019, sunetul ar putea fi mai calitativ. Sunetele din exterior încă se aud cu ușurință, iar cei din exterior pot auzi muzica din căști; 
 • Preț – La fel ca orice produs Apple, AirPods 2 sunt relativ scumpe. Prețul acestora nu a scăzut semnificativ de la lansare, deși au trecut aproximativ 4 ani; 
 • Compatibilitate – Apple AirPods 2 sunt compatibile exclusiv cu device-urile Apple. Acestea pot fi conectate în anumite situații cu alte dispozitive, însă modul de funcționare va fi afectat semnificativ. Astfel, AirPods 2 sunt recomandate cu precădere posesorilor de dispozitive Apple; 
 • Design – Design-ul compact poate fi și un dezavantaj. Carcasa poate fi pierdută cu ușurință, deoarece aceasta are finisaje lucioase și nu are niciun sistem de prindere. În ceea ce privește căștile, acestea pot cădea din urechi în anumite situații. 

Verdict – Apple AirPods 2 review 

Apple AirPods 2 sunt o alegere potrivită pentru cei care dispun deja de un alt device Apple. Căștile oferă o experiență autentică Apple, o compatibilitate foarte bună cu astfel de device-uri, însă există posibilitatea ca sunetul livrat să lase de dorit pentru unii utilizatori.  

Update-urile aduse căștilor AirPods 2 față de prima generație de AirPods pot surprinde, fiind îmbunătățite bateria, conectivitatea, senzorii, cipul și multe altele. Desigur, aceste îmbunătățiri aduc după ele un preț mai mare, care nu a scăzut semnificativ de la lansarea AirPods 2, din martie 2019.  

Apple AirPods 2 au funcții folositoare, precum comenzile prin senzori sau accelerometrul cu funcție de detectare a mișcării, iar bateria este relativ rezistentă, oferind o durată de audiție de cinci ore cu o singură încărcare a căștilor. Cu toate acestea, este important să menționăm că AirPods 2 oferă aceste avantaje exclusiv posesorilor unui alt dispozitiv Apple.  

 

Căști Apple AirPods 2

Apple AirPods 2 au venit cu câteva îmbunătățiri față de prima generație, lansată în septembrie 2016. În primul rând, carcasei căștilor i-a fost adăugată funcția wireless, astfel având două opțiuni de încărcare. Calitatea sunetului și microfonul au fost și ele îmbunătățite semnificativ, la fel și bateria.  

Search