La ofertă

Boxa wireless Sonos Play:5

Sonos Play:5

*Livrare gratuita *Deschiderea coletului la livrare *Garantie extinsa *Drept de retur

Sonos Play:5

(Boxa wireless, Multiroom, Amplificare digitala Class D)

Sonos Play:5 este prima boxa wireless lansata pe piata de brand-ul american, aceasta avand un foarte mare impact in ridicarea companiei la nivelul la care se afla acum. Nu doar ca a largit audienta brand-ului, ci a oferit update-uri continue de software pentru imbunatatirea sunetului si a permis adaugarea unor noi caracteristici, chiar dupa ce boxa a ajuns in posesia clientilor. Sase ani mai tarziu, aceasta boxa legendara „iese la pensie” pentru a face loc noii versiuni Play:5. Aceasta a avut responsabilitati uriase, insa, a reusit sa depaseasca orice asteptari.

Noi vom incerca sa va oferim, in cele ce urmeaza, un review obiectiv, indrumari catre cel mai bun pret si pareri ale clientilor, pe care ii invitam sa si le exprime in sectiunea de comentarii, din subsolul paginii.

Proiectare

Boxa wireless Sonos Play:5 a avut drept scop creearea unui aspect ce poate fi considerat chintesenta difuzoarelor apartinatoare erei digitale. Este evident ca design-ul a fost modernizat fata de versiunea originala, insa, in opinia noastra, este mai putin elegant. Brand-ul Sonos este foarte atent la detalii, asadar, fiecare element estetic este acolo pentru un motiv.

Noul Sonos Play:5 poate fi orientat in doua directii, vertical si orizontal. Acest lucru insemna ce design-ul trebuie sa fie dual iar cea mai eficienta solutie pentru aceasta provocare a fost simplificarea lui si curatarea de elementele inutile. Acest lucru ofera flexibilitate pozitionarii si un look mai natural atunci cand sunt utilizate simultan doua difuzoare pentru un efect stereo.

In timp ce noile tehnologii propun micsorarea si subtierea componentelor, noul Sonos Play:5 s-a orientat in cealalta directie. Acesta are aceeasi latime si inaltime ca versiunea originala, insa, este mai gros – si asta dintr-un motiv foarte plauzibil. Sonos a optat pentru o arhitectura mai robusta, crescand volumul acustic si oferind bass-ului mai multa amplitudine. Play:5 poate oferi acum un bass mai clar si mai profund chiar si decat un Playbar, aceasta fiind o realizare notabila pentru un produs cu dimensiuni de 3 ori mai mici.

In versiunea anterioara antenele erau plasate in baza de plastic dar pentru noul Sonos Play:5 aceasta nu a mai fost o optiune. Asadar, cele 6 antene, pozitionate pentru orice orientare posibila, au fost amplasate in corpul principal. Acest lucru a demonstrat, dupa multe teste, ca un design din metal nu putea fi folosit fara a altera calitatea semnalului wireless, asadar s-a luat decizia inlocuirii acestuia cu un material special, Audiofoil polycarbonate, un fel de plastic imbunatatit. Acum, brand-ul american anunta ca noul Play:5 ofera cea mai buna experienta wireless care a existat vreodata.

Controlul a suferit si el modificari substantiale, butoanele fizice fiind inlocuite cu panoul touch. Aveti posibilitatea de a modifica volumul si de a opri/porni sau schimba piesa redata. Controlul volumului si modificarea pieselor sunt interdependente de orientarea boxei. Majoritatea utilizatorilor prefera controlul prin intermediul aplicatiilor dedicate, direct de pe smartphone-uri sau tablete. Butonul de sincronizare a fost amplasat in partea din spate a boxei Sonos Play:5, fiind insotit de porturile Ethernet si cel audio de 3.5 mm.

Brand-ul american anunta ca pe baza acestui design vor fi realizate si viitoarele versiuni, singurele modificari aduse bazandu-se doar pe imbunatatirea performantei acustice, neurmarindu-se cele pur cosmetice.

Usor de folosit

Set-up-ul boxei wireless Sonos Play:5 este acum mai simplu ca niciodata. Aplicatia Sonos te va purta rapid printre setari, insa, va fi nevoie de ceva mai mult decat simpla apasare a butonului de sincronizare si introducerea parolei wi-fi. Adaugarea unei alte boxe similare, care sa redea muzica in paralel, este poate cea mai facila setare multi-room. Va trebui doar sa intrati in aplicatie, sa apasati butonul „add a new speaker” si apoi butonul de sincronizare de pe spatele boxei.

Vei avea mai mult control cu ajutorul aplicatiei, gratie abilitatii de a adauga servicii noi de streaming sau de a cauta piese salvate pe reteaua locala. Asadar, vei putea creea un playlist comun pentru toate sursele de redare, ceea ce este foarte util.

Noul Sonos Play:5 introduce soft-ul Trueplay, conceput pentru optimizarea sunetului oricarei boxe wireless conectate la Sonos app. Daca pe aplicatia dedicata veti vedea un beculet rosu in dreapta vreunuia dintre difuzoare inseamna ca acesta nu a trecut prin filtrul Trueplay. Acest soft inteligent utilizeaza microfoanele tabletelor si smartphone-urilor din incapere pentru masurarea performantei difuzoarelor, crescand automat calitatea acustica acolo unde este cazul. Acest proces dureaza in jur de un minut, insa, este foarte eficient. Intr-o camera optimizata pentru auditii aportul Trueplay este foarte putin sesizabil dar mutand boxa intr-o locatie mai proasta, precum ascunderea intr-un colt, optimizarile sunt majore.

Noua boxa wireless Sonos Play:5 ofera si varianta unei egalizari manuale a frecventelor, in functie de gusturile fiecarui utilizator. Asadar, modulul Trueplay poate fi pornit sau oprit.

Calitatea Sunetului

Cand vine vorba despre acustica, chiar si o scurta auditie este suficienta pentru a observa saltul urias facut de noul Sonos Play:5 fata de versiunea anterioara. Niciunul dintre drivere originale nu a mai fost folosit la acest model, set-up-ul sarind de la 5 la 6 difuzoare, toate cu amplificator Class D, acestea fiind de pana la 3 ori mai puternice. Rezultatele sunt incontestabile. Aceasta boxa wireless poate umple cea mai mare incapere din locuinta dumneavoastra, cu sunet de calitate, fara a lasa impresia ca acesta vine dintr-un singur loc.

Sonos Play 5

Impresia acustica este impresionanta. Sonos Play:5 are o abilitate speciala de a produce sunete intense, astfel ca si utilizarea la volum mediu pare incredibila pentru un speaker de asemenea dimensiuni. Claritatea frecventelor medii evidentiaza vocile, care nu vor mai fi umbrite, indiferent de genul muzical redat. Bass-ul este si el la alt nivel fata de versiunea anterioara. Chiar daca nici aceea nu distorsiona la volume mari, acum avem mai multa amplitudine si profunzime.

Concluzia noastra este ca Sonos Play:5 este una dintre cele mai performante boxe wireless, in momentul de fata, producand sunete mai intense, fara a pierde din claritate sau expresie. Aceasta a reusit sa ia un avans considerabil fata de versiunea predecesoare, nu doar la impresia acustica, ci si la nivel de control al functiilor. Pretul la care se vinde acest produs este unul corect si reflecta obiectiv specificatiile sale.

In plus, urmand link-ul de mai jos, veti putea beneficia si de:

 • livrare gratuita;
 • deschiderea coletului la livrare;
 • extinderea garantiei;
 • cea mai variata gama de produse;
 • achizitie in rate;

Sonos Play:5

CARACTERISTICI GENERALE

Tip: Boxe
Conectivitate: Wirelles
Docking: Nu
Culoare: Alb
Conectori: 1 x RJ45
Format audio suportat:

 • MP3, iTunes Plus, WMA (including purchased Windows Media downloads)
 • AAC (MPEG4), AAC+, Ogg Vorbis, Apple Lossless, FLAC (lossless)
 • iTunes Plus, WMA (including purchased Windows Media downloads)
 • WAV si AIFF

Caracteristici speciale:

 • Pairing pentru sistem stereo cu doua boxe Play:5
 • Se pot adauga ca boxe surround in configuratie Home Cinema, alaturi de Playbar si Subwoofer Sonos
 • Alimentare: 100 – 240 V
 • 3 x difuzor joase/ medii
 • 3 x difuzor inalte
 • Butoane de control volum
 • Buton Play/Pauza
 • Indicator LED status Mute
 • Indicator LED multifunctional
 • Amplificare digitala clasa D
 • 1 x 3,5 mm jack input
 • Temperatura de operare: 0C~ 40C
 • Dimensiuni W x H x D (mm) 2030 x 3640 x 1540
Sonos Play:5

*Livrare gratuita *Deschiderea coletului la livrare *Garantie extinsa *Drept de retur

Boxa wireless Sonos Play:5
Sonos Play:5 este una dintre cele mai performante boxe wireless, in momentul de fata, producand sunete mai intense, fara a pierde din claritate sau expresie. Aceasta a reusit sa ia un avans considerabil fata de versiunea predecesoare, nu doar la impresia acustica, ci si la nivel de control al functiilor. Pretul la care se vinde acest produs este unul corect si reflecta obiectiv specificatiile sale.
9.5 Total Score
Performante inegalabile

Sonos Play:5 este una dintre cele mai performante boxe wireless, in momentul de fata, producand sunete mai intense, fara a pierde din claritate sau expresie. Aceasta a reusit sa ia un avans considerabil fata de versiunea predecesoare, nu doar la impresia acustica, ci si la nivel de control al functiilor. Pretul la care se vinde acest produs este unul corect si reflecta obiectiv specificatiile sale.

Claritate
9.5
Putere
10
Fiabilitate
9.5
Pret
9

Search