La ofertă

BOXE DAVIS ACOUSTICS BALTHUS 90

DAVIS ACOUSTICS BALTHUS 90

*Livrare gratuita *Deschiderea coletului la livrare *Garantie extinsa *Drept de retur

DAVIS ACOUSTICS BALTHUS 90

(Boxe pasive de podea, 3 canale, 4 difuzoare, Bass reflex, Pmax: 250 W, Pn: 150 W, 93 dB, 30-20000 Hz)

DAVIS ACOUSTICS BALTHUS 90 sunt cele mai mari boxe din seria producatorului francez, lansata la in urma cu 2 ani, la aniversarea de 30 de ani a companiei. Boxele testate astazi incoroneaza o lunga perioada de cercetare si dezvoltare continua. Brand-ul este unul de renume in HiFi-ul francez si numai, fiind subcontractat in prezent de multe dintre marile companii din sectorul audio pentru producerea difuzoarelor.

Va vom oferi, in cele ce urmeaza, un review obiectiv, indrumari catre cel mai bun pret si pareri ale clientilor, pe care ii invitam sa si le exprime in sectiunea de comentarii, din subsolul paginii.

Boxele DAVIS ACOUSTICS BALTHUS 90 incorporeaza doua woofere cu diametru de 21 cm, permitandu-le sa coboare incredibil de mult in frecventele joase. Bass-ul este unul impresionant, reusind, fara a avea ramforsarea unui subwoofer, sa umple rapid un living spatios (cu suprafata de pana la 50 mp). Daca amplificatorul va fi unul pe masura, definitia si impactul bass-ului vor fi incantatoare. Midrange-ul, la fel ca si in cazul celorlalte serii, este unul magic. Cu o latime de banda foarte mare, aceste boxe plaseaza ascultatorul direct in inima muzicii. Toate instrumentele din cadrul unei orchestre simfonice sunt prezentate cu aceeasi energie, conferind, in acelasi timp, un sentiment placut de realism.

Design

Incinta boxelor DAVIS ACOUSTICS BALTHUS 90 are o inaltime de 108 cm, o latime de 23 cm si o adancime de 32.5 cm. Pentru aceasta gama, brand-ul francez a ales un aspect mai neutru, care sa permita usor integrarea in orice tip de incapere. Veti avea la dispozitie doua finisaje ale incintei, o versiune cenusie-neagra si una in nuanta de nuc. Partea frontala este lacuita lucios, scotand in evidenta silueta boxei. Partea inferioara a incintei este captusita cu un material amortizor pentru a putea fi asezata pe orice tip de podea, acest material fiind fixat cu 4 picioruse de decuplare. Blocul de borne din partea posterioara a boxelor nu permite bi-cablare sau bi-amplificare.

In partea superioara a boxelor intalnim cele doua difuzoare care acopera intreg intervalul de frecvente medii si inalte, pornind de la 400 Hz si urcand pana la 30 kHz. Aceste doua difuzoare se bucura de propriul compartiment, fiind separate fizic de restul incintei. Noutatea acestei game este data de difuzorul midrange cu un diametru de 13 cm si membrana din Kevlar, ce nu mai este tratata cu latex. Astfel, difuzorul castiga usurinta, viteza si liniaritate, ogiva centrala de la generatii anterioare nemaifiind necesara. Alimentarea difuzorului se face prin intermediul unui circuit magnetic puternic, asigurand niveluri ridicate de intensitate, fara a denatura sunetul, in timp ce suspensia de tip semi-rulou asigura deplasari omogene ale membranei. Deasupra difuzorului de medii intalnim tweeter-ul cu dome din tesatura moale. Acesta are un diametru de 25 mm, similar cu cel al bobinei.

Intervalul de frecvente mai mici de 400 Hz este preluat de cele doua woofere de 21 cm. Pentru membrana acestora, producatorul a ales celuloza cu pulbere rigida si usoara, oferind o viteza mai buna si performante generale superioare. Strategia de simplificare estetica a acestora boxe nu trebuia sa afecteze performantele generale. Cele doua difuzoare de bass sunt echipate cu suspensii semi-rulou din material sintetic, iar daca ne uitam la dimensiunea circuitului magnetic, controlul optim al deplasarii membranelor va fi garantat. Orificiul de decompresiune a incarcaturii sonore (Bass-reflex) se afla in aprtea inferioara a incintei, sub cele doua woofere. Acesta are rolul de a creste performanta difuzoarelor si de a imbunatati profunzimea.

Intrucat boxele DAVIS ACOUSTICS BALTHUS 90 au o sensibilitate maxima de 93 dB, un amplificator de putere medie ar trebui sa permita functionarea fara probleme.

Performanta acustica

Din pacate, camera mea de testare nu ofera cele mai bune conditii pentru aceste boxe. Cei 20 mp ai acestei sunt insuficienti pentru a scoate tot ce are mai bun de oferit DAVIS ACOUSTICS BALTHUS 90. Cu toate acestea, boxele s-au potrivit foarte bine cu amplificatorul meu integrat Goldmund Metis 5 si cablurile Esprit Audio Eterna. Inca din primele secunde de auditie mi-am dat seama ca Balthus 90 implementeaza un high-end extrem de luminos si matasos. Cel mai probabil, acest lucru se datoreaza alegerii domurilor din tesatura, tweeterele fiind responsabile de aceasta performanta. Insa, nu doar tweeter-ele se remarca prin energie si claritate, ci si mediile. Partea inferioara a spectrului de frecvente suna foarte bine, cei de la Davis Acoustics luandu-si toate masurile de precautie, prin utilizarea materialului amortizor si a picioruselor de decuplare. Bass-ul profund si dens formeaza o imagine stereofonica,  calitatea la putere ridicata fiind dublata de o definitie foarte buna, operata de restul spectrului de frecvente.

Verdict

Concluzia noastra este ca DAVIS ACOUSTICS BALTHUS 90 sunt niste difuzoare care ofera echilibru si omogenitate, la un pret foarte atractiv. Chiar daca nu sunt foarte mari diferente intre cele 3 produse din serie, Balthus 90 ofera un bass net superior si putin mai multa definitie. Cele 3 modele au fost concepute pentru utilizari diferite, in special, prin natura locului de ascultare, insa, toate ofera acea bucurie instinctiva de a trai muzica si o multitudine de detalii care lumineaza fiecare auditie.

Urmand link-ul urmator veti beneficia si de:

  • Livrare rapida;
  • Transport gratuit;
  • Garantie extinsa;
  • Plata in rate;
  • Cel mai mic pret;

DAVIS ACOUSTICS BALTHUS 90

Bass reflex: Circular vent
Nominal power : 150 W
Maximum power : 250 W
Number of channels: 3
Number of loudspeakers: 4
Yield: 93 dB
Bandwidth : 30 -20000 Hz
Tweeter : 25mm fabrics
Medium: Kevlar 13 cm
Woofer: 2 x 21 cm cellulose
Dimensions (cm): 108 (h) x 23 (l) x 32.5 (depth)
Weight (kg): 26 (one carton)
Impedance: 4 … 8 ohms
Cutoff frequency : 400 / 4000Hz

DAVIS ACOUSTICS BALTHUS 90

*Livrare gratuita *Deschiderea coletului la livrare *Garantie extinsa *Drept de retur

Search